Dicționar de sinonime

Sinonime formalism

Cuvântul „formalism” are următoarele sinonime:

formalism ( substantiv )
  • schematism
  • birocratism


Sinonime Apropiate


Dex formalism

  • formalism 1 Orientare în artă, estetică, muzică, literatură care are tendința să supraaprecieze forma operei de artă în dauna conținutului, să considere forma un scop în sine. 2 Doctrină care susține că adevărurile științifice sunt pur formale și bazate pe convenții. 3 ~ul rus Curent în critica literară rusă din prima jumătate a XX, al cărui obiect era definirea caracterelor specifice ale unei opere, din punctul de vedere strict al textului, în afara oricărei referințe istorice, biografice 4 Atitudine caracterizată prin respectarea strictă a formei în dauna fondului problemelor. 5 Atitudine conformistă. 6 Atitudine exagerat de protocolară. 7 ~ etic Respectarea pur formală a preceptelor și a normelor morale.
  • FORMALÍSM 1. Orientare estetică ce acordă preeminență formei operei, în detrimentul conținutului. 2. Atitudine caracterizată prin respectarea strictă a formei în dauna fondului problemelor. ♦ Atitudine conformistă, exagerat de protocolară. – Din formalisme.
  • FORMALÍSM 1. Orientare în artă, estetică, muzică, literatură care rupe forma de conținut, tinzând să supraaprecieze forma operei de artă în dauna conținutului, să considere forma un scop în sine și nu ca expresie a conținutului. 2. Atitudine caracterizată prin respectarea strictă a formei în dauna fondului problemelor. ♦ Atitudine conformistă, exagerat de protocolară. – Din formalisme.


Sinonimul cuvântului formalism

Sinonimul cuvântului formalism


Testează-te!